ΒΑΣΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

Τα βασικά στοιχεία του ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πρόσθετης Ασφάλισης ΟΤΕ ( ΣΥ.Σ.Π.Α.)

( σε συνεργασία με την ‘ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ’ Α.Ε.Γ.Α.)

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ – μέλη του Συνδέσμου – εφ’ όσον δεν έχουν υπερβεί την ηλικία των 65 ετών , καθώς και τα εξαρτώμενα μέλη τους ( σύζυγοι – παιδιά)

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ

 

Το ομαδικό συμβόλαιο ισχύει μέχρι την ηλικία των 70 ετών ( προς το παρόν ) ενώ για τα παιδιά φτάνει μέχρι τα 30 τους χρόνια ( για τη δυνατότητα ισόβιας κάλυψης και για τις ηλικίες των παιδιών πέραν των 30 γράφουμε παρακάτω)

 

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ

 

Με την προϋπόθεση χρήσης του Φορέα Κύριας Ασφάλισης , καλύπτεται κατά 80% η δαπάνη νοσηλείας σε 2κλινο δωμάτιο ενώ καταβάλλονται και τα αναλογούντα σε σχέση με την βαρύτητα της επέμβασης ποσά για επίδομα χειρουργού και αναισθησιολόγου .

Υπάρχει , επίσης , η δυνατότητα ενός δωρεάν τσεκ απ ετησίως στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΕUROMEDICA.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

Οι ασφαλισμένοι μπορούννα επιλέξουν οποιοδήποτε Νοσηλευτικό Ίδρυμα( Δημόσιο ή Ιδιωτικό ) .Επίσης , εάν κάποιος επιλέξει Δημόσιο Νοσοκομείο τότε αυτή η επιλογή επιβραβεύεται με την καταβολή ως bonusενός νοσοκομειακού επιδόματος 40€ την ημέρα και μέχρι 30 ημέρες νοσηλείας , καθώς και των αναλογούντων ποσών για επιδόματα χειρουργού και αναισθησιολόγου ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ (μόνο με το εισιτήριο – εξιτήριο) .

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ

 

Τα ετήσια ασφάλιστρα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής :

 

ΗΛΙΚΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ ΜΙΚΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ

Έως 50 ετών 339 €

Από 51 έως 55 ετών 396,38 €

Από 56 έως 60 ετών 448,53 €

Από 61 έως 65 ετών 505,90 €

 

Ο ανωτέρω πίνακας ισχύει και για τον /την σύζυγο.

Για τα τέκνα ισχύουν τα παρακάτω :

 

 

ΗΛΙΚΙΑ ΤΕΚΝΩΝ ΜΙΚΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ

Έως 18 ετών 140,82€

Από 19 έως 30 ετών 213,83€

 

 

Είναι προφανέςότι η πραγματική ετήσια επιβάρυνσή μας θα είναι αρκετά μικρότερη λόγω της έκπτωσης των ποσών από το φορολογητέο εισόδημα.

 

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΙΣΟΒΙΟΤΗΤΑΣ

 

Όποιος επιθυμεί μπορεί να διασφαλίσει την ισόβια κάλυψή του και πέραν των 70 ετών , μέσω ενός προαιρετικού ατομικού συμβολαίου , το οποίο θα ΄΄ κουμπώνει ΄΄ με το ομαδικό , καταβάλλοντας ένα επιπλέον χαμηλό ασφάλιστρο .

Η αίτηση για το ατομικό μπορεί να υποβληθεί μέχρι την ηλικία των 65 ετών.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩ 30 ΕΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑ

 

Παιδιά των μελών του ΣΥ.Σ.Π.Α. που συμπληρώνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να συνεχίζουν να έχουν την πρόσθετη ασφάλισή τους μέχρι τα 70 τους χρόνια αρκεί απλώς να ενταχθούν στο ειδικό πρόγραμμα κατιόντων , έχονταςπαράλληλα τη δυνατότητα να εντάξουν σ’ αυτό και τα δικά τους εξαρτώμενα μέλη.

Μπορούν , δηλαδή , να γίνουν κανονικά μέλη του Συνδέσμου με όσα αυτό συνεπάγεται.

Για τις λεπτομέρειες των δύο τελευταίων παραγράφων καθώς και για κάθε άλλη πρόσθετη πληροφορία σε σχέση με το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης , μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Σύνδεσμο , Βερανζέρου 34 , 6ος όροφος , τηλεφ. 2105241410 και 20 , fax 210 5241430 , e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

 

Ξεχωριστό Πρόγραμμα Ασφάλισης για Ηλικίες 65-75 ετών

 

 

Όπως είναι γνωστό , δικαίωμα συμμετοχής στο βασικό πρόγραμμα ομαδικής πρόσθετης ασφάλισης , που ισχύει εδώ και μερικά χρόνια , έχουν όλοι οι συνάδελφοι συνταξιούχοι , οι οποίοι κατά το χρόνο ένταξής τους δεν έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Για συναδέλφους μεγαλύτερης ηλικίας , ισχύει το παρακάτω ξεχωριστό πρόγραμμα , που πολύ συνοπτικά περιλαμβάνει :

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Συμμετέχουν συνάδελφοι συνταξιούχοι – μέλη του ΣΥ.Σ.Π.Α. ηλικίας 65-75 ετών , με συμπλήρωση ερωτηματολογίου υγείας.

 

 

ΠΑΡΟΧΕΣ

 

·Χορηγείται ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα ύψους πενήντα (50) ευρώ για κάθε ημέρα νοσηλείας ( και μέχρι 45 ημέρες ) σε οποιοδήποτε Νοσηλευτικό Ίδρυμα ( Δημόσιο ή Ιδιωτικό ).

·Χορηγείται πρόσθετο χειρουργικό επίδομα , το ύψος του οποίου περιγράφεται σε σχετικό Πίνακα ανάλογα με τον ισχύοντα Δείκτη Σοβαρότητας( βαρύτητας) των επεμβάσεων.

·Η αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου από Ατύχημα ανέρχεται στο ποσό των 3000 ευρώ ( στο δικαιούχο)

·Η αποζημίωση σε περίπτωση Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας από Ατύχημα είναι 3000 ευρώ.

·Η αποζημίωση για Μόνιμη Μερική Ανικανότητα από Ατύχημα( ποσοστιαίααναλογία ) φτάνει μέχρι τα 3000 ευρώ

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ

 

Τα ετήσια ολικά ασφάλιστρα ανά άτομο ανέρχονται στα 365,08 ευρώ.

 

 

ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει μέλη του Συνδέσμου μέχρι την ηλικία των 75 ετών .

Τόσο οι ιατρικές επισκέψεις όσο και οι διαγνωστικές εξετάσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω του Δικτύου της ‘ EUROMEDICA ’ , με ανώτατο ετήσιο όριο ανά ασφαλισμένο τα 3000 ευρώ.

Στη διάθεση των ασφαλισμένων στο πρόγραμμα αυτό θα υπάρχει 24ωρο Συντονιστικό Κέντρο για κλείσιμο ραντεβού με τα κατά τόπους Διαγνωστικά Κέντρα του Δικτύου στο τηλέφωνο 2108931131.

Για τις Ιατρικές επισκέψεις σε γιατρούς του Δικτύου η συμμετοχή του ασφαλισμένου θα ανέρχεται στα 10 ευρώ ανά επίσκεψη ενώ για τις Διαγνωστικές εξετάσεις στα συμβεβλημένα Κέντρα η συμμετοχή του ασφαλισμένου θα είναι το 30% της σχετικής δαπάνης.

Διευκρινίζεται ότι οι διαγνωστικές εξετάσεις θα διεξάγονται με παραπεμπτικό είτε από τον Γιατρό του Δικτύου είτε από τον Γιατρό του Ταμείου Κύριας Ασφάλισης είτε από τον θεράποντα γιατρό του ασφαλισμένου.

Το ετήσιο ασφάλιστρο ανέρχεται στα 150 ευρώ.

   
© ΣΥ.Σ.Π.Α-Ο.Τ.Ε