ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ


ΠΡΟΣ : ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΣΠΑ


(με την παράκληση να δημοσιοποιηθεί, αφού εξεταστούν τα ποσοστά αποζημιώσεων και η εφαρμοζόμενη διαδικασία πληρωμής των δικαιούχων)


Αγαπητοί συνάδελφοι
Μια ακόμη ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΥΣΠΑ με θέμα αυτή τη φορά τα ΄΄ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ΄΄ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ Αθηνών στις 19 ΟΚΤ 2016, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Και η ικανοποίηση των, κατά παράδοση, ευάριθμων συμμετεχόντων μελών σ΄ αυτήν, υπήρξε  καθολική και πρόδηλη!
Στη συνέλευση παρέστη και ο Εμπορικός Διευθυντής της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (Ε.Π.) κύριος Χρ.  Ματσόλας.
Η παρουσία του υπήρξε, όπως πάντοτε, εποικοδομητική. Η μεταξύ άλλων αναφορά του στην επικείμενη συνεργασία της Ε.Π. με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ Αθηνών στους Αμπελοκήπους, προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των μελών, οπότε και ακολούθησε επ΄ αυτής μια γόνιμη συζήτηση.

Επ΄ ευκαιρία της σημερινής ημέρας και δεδομένης της πρόσφατης προγραμματισμένης νοσηλείας μου σε ιδιωτικό νοσηλευτικό θεραπευτήριο της Αττικής, επιτρέψτε μου να επικοινωνήσω στα μέλη μας, συνοπτικά, τα όσα αποκόμισα κατά τις επαφές μου με το ίδρυμα και τους γιατρούς, εις ό,τι αφορά την εφαρμοστέα διαδικασία και τις οικονομικές απαιτήσεις τους, σε σχέση με τις αντίστοιχες καλύψεις του ομαδικού Συμβολαίου μας :
Καταρχάς, ενημερώνουμε τον θεράποντα γιατρό ότι είμαστε ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ. Και συλλέγουμε πληροφορίες για την αμοιβή του ιδίου και του αναισθησιολόγου αφενός και αφετέρου εάν το ιδιωτικό θεραπευτήριο με το οποίο συνεργάζονται συμβάλλεται με τον εν λόγω φορέα. Σε θετική περίπτωση, εξασφαλίζουμε ότι άπαντες τηρούν τα επωφελή για μας (χαμηλά) τιμολόγια του, αφού επ΄ αυτών θα προσδιοριστούν μετέπειτα τα ποσά της συμμετοχής μας. Στη συνέχεια απευθυνόμαστε στο θεραπευτήριο, για το ενδεικτικό ύψος της δαπάνης νοσηλείας μας και επιδιώκουμε να γίνει δεκτή η υπογραφή συναλλαγματικής, η οποία να αποπληρωθεί σε εύθετο χρόνο. Στον ίδιο χρόνο έχουμε συμφωνήσει να πληρωθούν και οι γιατροί, χωρίς ενυπόγραφες, ει δυνατόν, δεσμεύσεις. Ενημερώνουμε τον ΣΥΣΠΑ και την Ε.Π. για την εισαγωγή μας και μαθαίνουμε τα τιμολόγια νοσηλείας-γιατρών της περίπτωσης μας. Εισερχόμαστε στο θεραπευτήριο. Εξερχόμενοι υπογράφουμε την ως άνω συναλλαγματική. Αν η επιδίωξη μας αυτή δεν γίνει δεκτή, πληρώνουμε τα νοσήλια και καταθέτουμε όλα τα παραστατικά στην Ε.Π.

Αν εξαρχής πούμε στον γιατρό, ότι, πέραν του ΕΟΠΥΥ, καλυπτόμαστε και με ομαδικό Συμβόλαιο να έχουμε υπόψη μας ότι η χρήση του θα εκτινάξει στα ύψη όλα τα οικονομικά μεγέθη και συνεπώς θα συμπαρασύρει αντίστοιχα το ποσό της συμμετοχής μας.
Σε κάθε περίπτωση να λάβουμε υπόψη μας ότι, αν το ιδιωτικό νοσηλευτικό θεραπευτήριο:

1.Δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ. Εξερχόμενοι, εφόσον δεν έχουμε υπογράψει  συναλλαγματικές, καταβάλλουμε τα νοσήλια.  Υποβάλλουμε τα παραστατικά δαπανών (νοσήλια - γιατροί) στην Ε.Π. για την αποζημίωση μας σε ποσοστό 60%. Εκδίδεται επ΄ ονόματι μας επιταγή για την πληρωμή των γιατρών.

2.Είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά δεν έχει συμβληθεί με την Ε.Π. Ισχύουν όλα τα παραπάνω. Μόνη διαφορά η αποζημίωση μας, που ανέρχεται στο 80%.

3.Είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και έχει συμβληθεί με την Ε.Π. Κατά την εισαγωγή μας υπογράφουμε τα απαραίτητα έντυπα για την απευθείας πληρωμή των νοσηλίων από την Ε.Π. και εξερχόμενοι, συναλλαγματικές, εφόσον αυτό απαιτηθεί, για τις οφειλές μας στους γιατρούς. Υποβάλλουμε τα παραστατικά των δαπανών στην Ε.Π. Αποζημιωνόμαστε σε ποσοστό 80%. Η Ε.Π. θα πληρώσει το θεραπευτήριο και εμείς τους γιατρούς.

4.Είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και την Ε.Π. κατά ποσοστό 100% (π.χ. ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ). Στην περίπτωση αυτή η συμμετοχή μας είναι μηδενική, οπότε δεν τίθεται θέμα συναλλαγματικών. Το ίδρυμα προωθεί τα νοσήλια στην Ε.Π. Και εμείς  υποβάλλουμε τις αποδείξεις αμοιβών των γιατρών. Για την πληρωμή ισχύουν τα της παραγρ. 3.

Να έχουμε υπόψη μας, ακόμη, ότι σε περίπτωση συμμετοχής βοηθού χειρουργού στη νοσηλεία μας η αμοιβή του δεν γίνεται δεκτή από την Ε.Π.
Επ΄ ευκαιρίας, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον ΣΥΣΠΑ αλλά και την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ (κα Πατρίκα Αικ.) για την πολύτιμη βοήθεια τους στο πρόβλημα μου.
Πιστεύοντας ότι η πρωτοβουλία μου αυτή θα εκτιμηθεί ως μια επίκαιρη συμβολή στην ενημέρωση των μελών μας και θα δημοσιοποιηθεί, σας  ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.        

Με εκτίμηση
Κύριλλος Μαυρομμάτης
Χαλάνδρι, 7-ΝΟΕ-2016

   
© ΣΥ.Σ.Π.Α-Ο.Τ.Ε