Επιστολή

ΠΡΟΣ
Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Τ.Ε.                                         Αθήνα 29 Νοεμβρίου 2012
Κηφισίας 99
Μαρούσι

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με συγκεκριμένα λόγω αρμοδιότητας ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη (Κα Σταυροπούλου –Κος Παυλίδης ) , με αντικείμενο την εξέταση της δυνατότητας του Συνδέσμου μας να συμβάλει στη συμπληρωματική ασφαλιστική κάλυψη των συναδέλφων εργαζομένων στο ΟΤΕ , οι οποίοι περιελαμβάνοντο στο προετοιμαζόμενο τότε σχέδιο εθελουσίας εξόδου τους.
Στη συνάντηση αυτή καταθέσαμε στην κρίση των εκπροσώπων του Οργανισμού όλα τα στοιχεία του ομαδικού προγράμματος πρόσθετης ασφάλισης , που υλοποιούμε εδώ και 5 περίπου χρόνια με συγκεκριμένη Α.Ε.Γ.Α. , στη βάση ενός σχετικού συμβολαίου , το οποίο καλύπτει ήδη χιλιάδες συνταξιούχους συναδέλφους καθώς και μέλη των οικογενειών τους.
Δεν σας κρύβουμε ότι αντιμετωπίσαμε με ενθουσιασμό και με ιδιαίτερη ευαισθησία την ενδεχόμενη προοπτική κάλυψης αρκετών ακόμα εκατοντάδων συναδέλφων μέσου του δικού μας προγράμματος και μάλιστα υπό το φως μιας ειδικής πρόνοιας της ίδιας της Διοίκησης του ΟΤΕ.
Τούτου δοθέντος, δώσαμε όλες τις λεπτομέρειες του ομαδικού μας συμβολαίου (και   εγγράφως) , που αναφέρονται τόσο στο κόστος ένταξης όσο και στην ποιότητα των προσφερομένων παροχών , με την απόλυτη δική μας βεβαιότητα ότι ενημερώναμε για ένα συνολικό πακέτο , που όμοιό του δεν υπάρχει σήμερα στην ασφαλιστική αγορά.
Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής , τέθηκαν από την πλευρά των εκπροσώπων του ΟΤΕ ορισμένα ερωτήματα σε σχέση με τις δυνατότητες κάλυψης και άλλων ζητημάτων , όπως τα ιατροφαρμακευτικά (πρωτοβάθμιο σκέλος) και η διασφάλιση της ισόβιας ισχύος του συμβολαίου.
Όπως όλοι αντιλαμβάνονται , ήταν αδύνατο εκείνη τη στιγμή να τοποθετηθούμε δεσμευτικά για τις διαθέσεις της Εταιρίας απέναντι σ΄αυτά τα νέα δεδομένα και συναποδεχθήκαμε να τα θέσουμε αμέσως υπόψη της , ώστε σε μια νέα συνάντησή μας ( παρουσία και εξουσιοδοτημένου εκπροσώπουτης ) να υπάρξουν οριστικές απαντήσεις.
Σ΄αυτό ακριβώς το σημείο σταμάτησε η σε πολύ καλό κλίμα κουβέντα μας , με τη συμφωνία , όμως, να συνεχιστεί το συντομότερο δυνατό κάτω από πιο ουσιαστικούς όρους.
Όσο μας αφορά , λοιπόν, την αμέσως επόμενη μέρα επιδιώξαμε να συναντηθούμε με τα αρμόδια διευθυντικά στελέχη της ΄΄ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ΄΄, προκειμένου να ενημερώσουμε διεξοδικά για τις πιθανές διαγραφόμενες εξελίξεις αλλά και για τις σκέψεις των εκπροσώπων του Οργανισμού αναφορικά με τις , πέραν των προδιαγραφών του δικού μας συμβολαίου, πρόσθετες καλύψεις.

Μέσα σε 48 μόλις ώρες είχαμε τη συγκεκριμένηαπάντηση της Εταιρίας , σύμφωνα με την οποία:
A. αναλαμβάνει την υποχρέωση να συμπεριλάβει στο ήδη ισχύον πακέτο παροχών και την ιατροφαρμακευτική φροντίδα και παράλληλα
B. δηλώνει την ετοιμότητά της να δεσμευτεί ρητά και χωρίς αστερίσκους για την ισοβιότητα του προγράμματος , το οποίο θα καλύπτει όλους τους υπό ένταξη στην εθελουσία(και μετά την έκδοση των Αποφάσεων Συνταξιοδότησής τους), χωρίς εξετάσεις ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους(προϋπάρχουσες ασθένειες) και- κυρίως- χωρίς ρήτρες για πιθανά ΄΄επεισόδια΄΄στο μεσοδιάστημα.
Ύστερα απ΄όλα τα παραπάνω και με την πεποίθηση ότι είχαμε κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για τη διατύπωση αυτών των διαβεβαιώσεων εκ μέρους της Εταιρείας, , καταβάλλαμε πολυήμερες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς , προκειμένου να προγραμματιστεί η νέα (συμφωνημένη) συνάντηση με τους εκπροσώπους τουΟΤΕ.
Δυστυχώς , όλες οι προσπάθειές μας απέβησαν άκαρπες και ας μας επιτραπεί να εκφράσουμε τουλάχιστον την απορία μας.Τόσο γιατί δεν κρίθηκε σκόπιμη μια στοιχειώδης, έστω , εξήγηση αυτής της επίμονης σιωπής όσο και για το γεγονός ότι μας καλλιεργήθηκε - εύλογα νομίζουμε - η εντύπωση πως βρεθήκαμε μπροστά σε μια συμπεριφορά , η οποία παραβιάζει εξ΄αντικειμένου βασικούς κανόνες ευγένειας.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Υποχρεωθήκαμε να τολμήσουμε τη σημερινή απόπειρα επικοινωνίας μαζί σας , με στόχο όχι μόνο να σας κάνουμε κοινωνό κάποιων σκέψεων και προβληματισμών μας, αλλά και να καταδείξουμε ( με τα χαρακτηριστικά μιας ...ανοικτής επιστολής) την αγωνία μας για το πρακτικό αντίκρισμα των όποιων τελικών επιλογών του ΟΤΕ σε σχέση με τους αυριανούς συνταξιούχους του οργανισμού μας.

Τέλος , με την επισήμανση ότι ο Σύνδεσμός μας θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση της Διοίκησης του ΟΤΕ και με απόλυτο σεβασμό στις όποιες Αποφάσεις της , που θα εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των εν ενεργεία ή συνταξιούχων συναδέλφων μας, σας ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή σας.

 

Με εκτίμηση
Για  το   Δ. Σ. του ΣΥ.Σ.Π.Α.-ΟΤΕ 

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας

ΔΗΜ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ               ΝΙΚ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Γενική Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ΟΤΕ
- Κα Σταυροπούλου
- Πρόεδρο ΟΜ.Ε-ΟΤΕ κ. Κούτρα Παν.
- Γ.Γ. ΟΜ.Ε-ΟΤΕ κ. Μπιρμπιλή Αντ.
- Σωματεία – Μέλη  της  ΟΜ.Ε-ΟΤΕ

   
© ΣΥ.Σ.Π.Α-Ο.Τ.Ε