ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19-9-2017

Αγαπητοί Συνάδελφοι ,

Μετά απο διαπραγματεύσεις με την ‘ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ’Α.Ε.Γ.Α. τον μήνα Αύγουστο συμφωνήθηκε αύξηση των Ασφαλίστρων , ο παρακάτω πίνακας αναφέρει τα νέα ετήσια μικτά κατ΄άτομο ασφάλιστρα.

 

Τα ετήσια μικτά κατ΄ άτομο ασφάλιστρα έχουν ως εξής :    

  

Ηλικία Κυρίως Ασφαλιζομένου                     Μικτό Ετήσιο Ασφάλιστρο σε €   

Έως 50 ετών                                                                   452.11   

Από 51 έως 55 ετών                                                         525.25   

Από 56 έως 60 ετών                                                          597.7   

Από 61 έως 65 ετών                                                         670.16   

  

  

Ηλικία Τέκνου Κυρίως Ασφαλιζομένου         Μικτό Ετήσιο Ασφάλιστρο σε €   

Έως 18 ετών                                                                   187.15   

Από 19 έως 30 ετών                                                         283.74   

  

Κατιόντων  Συγγενών                                    Μικτό Ετήσιο Ασφάλιστρο σε €   

Άνω των 30 ετών                                                             380.36   

  

Άνω των 65 ετών                                          Μικτό Ετήσιο Ασφάλιστρο σε €   

Από 65 έως 75 ετών                                                         482.99   

  

Ασφάλιση Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης          Μικτό Ετήσιο Ασφάλιστρο σε €   

Έως 75 ετών                                                                    205.26 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ


ΠΡΟΣ : ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΣΠΑ


(με την παράκληση να δημοσιοποιηθεί, αφού εξεταστούν τα ποσοστά αποζημιώσεων και η εφαρμοζόμενη διαδικασία πληρωμής των δικαιούχων)


Αγαπητοί συνάδελφοι
Μια ακόμη ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΥΣΠΑ με θέμα αυτή τη φορά τα ΄΄ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ΄΄ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ Αθηνών στις 19 ΟΚΤ 2016, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Και η ικανοποίηση των, κατά παράδοση, ευάριθμων συμμετεχόντων μελών σ΄ αυτήν, υπήρξε  καθολική και πρόδηλη!
Στη συνέλευση παρέστη και ο Εμπορικός Διευθυντής της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (Ε.Π.) κύριος Χρ.  Ματσόλας.
Η παρουσία του υπήρξε, όπως πάντοτε, εποικοδομητική. Η μεταξύ άλλων αναφορά του στην επικείμενη συνεργασία της Ε.Π. με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ Αθηνών στους Αμπελοκήπους, προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των μελών, οπότε και ακολούθησε επ΄ αυτής μια γόνιμη συζήτηση.

Επ΄ ευκαιρία της σημερινής ημέρας και δεδομένης της πρόσφατης προγραμματισμένης νοσηλείας μου σε ιδιωτικό νοσηλευτικό θεραπευτήριο της Αττικής, επιτρέψτε μου να επικοινωνήσω στα μέλη μας, συνοπτικά, τα όσα αποκόμισα κατά τις επαφές μου με το ίδρυμα και τους γιατρούς, εις ό,τι αφορά την εφαρμοστέα διαδικασία και τις οικονομικές απαιτήσεις τους, σε σχέση με τις αντίστοιχες καλύψεις του ομαδικού Συμβολαίου μας :
Καταρχάς, ενημερώνουμε τον θεράποντα γιατρό ότι είμαστε ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ. Και συλλέγουμε πληροφορίες για την αμοιβή του ιδίου και του αναισθησιολόγου αφενός και αφετέρου εάν το ιδιωτικό θεραπευτήριο με το οποίο συνεργάζονται συμβάλλεται με τον εν λόγω φορέα. Σε θετική περίπτωση, εξασφαλίζουμε ότι άπαντες τηρούν τα επωφελή για μας (χαμηλά) τιμολόγια του, αφού επ΄ αυτών θα προσδιοριστούν μετέπειτα τα ποσά της συμμετοχής μας. Στη συνέχεια απευθυνόμαστε στο θεραπευτήριο, για το ενδεικτικό ύψος της δαπάνης νοσηλείας μας και επιδιώκουμε να γίνει δεκτή η υπογραφή συναλλαγματικής, η οποία να αποπληρωθεί σε εύθετο χρόνο. Στον ίδιο χρόνο έχουμε συμφωνήσει να πληρωθούν και οι γιατροί, χωρίς ενυπόγραφες, ει δυνατόν, δεσμεύσεις. Ενημερώνουμε τον ΣΥΣΠΑ και την Ε.Π. για την εισαγωγή μας και μαθαίνουμε τα τιμολόγια νοσηλείας-γιατρών της περίπτωσης μας. Εισερχόμαστε στο θεραπευτήριο. Εξερχόμενοι υπογράφουμε την ως άνω συναλλαγματική. Αν η επιδίωξη μας αυτή δεν γίνει δεκτή, πληρώνουμε τα νοσήλια και καταθέτουμε όλα τα παραστατικά στην Ε.Π.

Αν εξαρχής πούμε στον γιατρό, ότι, πέραν του ΕΟΠΥΥ, καλυπτόμαστε και με ομαδικό Συμβόλαιο να έχουμε υπόψη μας ότι η χρήση του θα εκτινάξει στα ύψη όλα τα οικονομικά μεγέθη και συνεπώς θα συμπαρασύρει αντίστοιχα το ποσό της συμμετοχής μας.
Σε κάθε περίπτωση να λάβουμε υπόψη μας ότι, αν το ιδιωτικό νοσηλευτικό θεραπευτήριο:

1.Δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ. Εξερχόμενοι, εφόσον δεν έχουμε υπογράψει  συναλλαγματικές, καταβάλλουμε τα νοσήλια.  Υποβάλλουμε τα παραστατικά δαπανών (νοσήλια - γιατροί) στην Ε.Π. για την αποζημίωση μας σε ποσοστό 60%. Εκδίδεται επ΄ ονόματι μας επιταγή για την πληρωμή των γιατρών.

2.Είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά δεν έχει συμβληθεί με την Ε.Π. Ισχύουν όλα τα παραπάνω. Μόνη διαφορά η αποζημίωση μας, που ανέρχεται στο 80%.

3.Είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και έχει συμβληθεί με την Ε.Π. Κατά την εισαγωγή μας υπογράφουμε τα απαραίτητα έντυπα για την απευθείας πληρωμή των νοσηλίων από την Ε.Π. και εξερχόμενοι, συναλλαγματικές, εφόσον αυτό απαιτηθεί, για τις οφειλές μας στους γιατρούς. Υποβάλλουμε τα παραστατικά των δαπανών στην Ε.Π. Αποζημιωνόμαστε σε ποσοστό 80%. Η Ε.Π. θα πληρώσει το θεραπευτήριο και εμείς τους γιατρούς.

4.Είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και την Ε.Π. κατά ποσοστό 100% (π.χ. ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ). Στην περίπτωση αυτή η συμμετοχή μας είναι μηδενική, οπότε δεν τίθεται θέμα συναλλαγματικών. Το ίδρυμα προωθεί τα νοσήλια στην Ε.Π. Και εμείς  υποβάλλουμε τις αποδείξεις αμοιβών των γιατρών. Για την πληρωμή ισχύουν τα της παραγρ. 3.

Να έχουμε υπόψη μας, ακόμη, ότι σε περίπτωση συμμετοχής βοηθού χειρουργού στη νοσηλεία μας η αμοιβή του δεν γίνεται δεκτή από την Ε.Π.
Επ΄ ευκαιρίας, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον ΣΥΣΠΑ αλλά και την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ (κα Πατρίκα Αικ.) για την πολύτιμη βοήθεια τους στο πρόβλημα μου.
Πιστεύοντας ότι η πρωτοβουλία μου αυτή θα εκτιμηθεί ως μια επίκαιρη συμβολή στην ενημέρωση των μελών μας και θα δημοσιοποιηθεί, σας  ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.        

Με εκτίμηση
Κύριλλος Μαυρομμάτης
Χαλάνδρι, 7-ΝΟΕ-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ(2η)

Αθήνα , 3 Νοεμβρίου 2016

 

Υπενθυμίζεται ότι η διενέργεια Εκλογών για την ανάδειξη 11 μελούς Δ.Σ. και 3 μελούς Εξελ. Επιτροπής του ΣΥ.Σ.Π.Α. θα πραγματοποιηθέι την    Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 (08.00΄- 18.00΄) στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ  ( Γ΄ Σεπτεμβρίου 110).
Μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων για τα ως άνω Όργανα του Συνδέσμου , τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη αποσταλεί στα εκτός Αττικής διαμένοντα μέλη, προκειμένου οι απαντητικοί φάκελοί τους να έχουν φτάσει εγκαίρως για την καταμέτρηση της  16ης Νοεμβρίου.
Σημειώνεται , τέλος , ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που έχουν τακτοποιήσει οικονομικά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΣΥ.Σ.Π.Α. (Άρθρο 22 , παρ. 1 και 6 του Καταστατικού) και ότι η οικονομική τακτοποίηση μπορεί να γίνεται μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των Εκλογών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚΑΤΣΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ              ΚΟΡΡΕΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

              

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Σ.Π.Α – ΟΤΕ  καλεί τα μέλη του Συνδέσμου  στην ετήσια  Γενική Συνέλευση  την Tετάρτη  12 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10:00' στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζ. OTE Ν.Αττικής (Γ. Σεπτεμβρίου 110) με τα παρακάτω θέματα:


1) Διοικητικός Απολογισμός
2) Οικονομικός Απολογισμός – Προϋπολογισμός 2017
3) Έκθεση Εξελεγκτικής  Επιτροπής
4) Προγραμματισμός – Ενημέρωση από εκπρόσωπο της ΄΄Ευρωπαϊκής Πίστης΄΄
5) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

 Σε περίπτωση μη επίτευξης  απαρτίας , η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί
           Την  ΤΕΤΑΡΤΗ  19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 και ΩΡΑ 10:00'
 στον ίδιο χώρο και χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Για το Δ.Σ του Σ.Υ.ΣΠ.Α – ΟΤΕ

     ο Πρόεδρος                                                             ο Γραμματέας
ΔΗΜ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ                                                ΝΙΚ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

   
© ΣΥ.Σ.Π.Α-Ο.Τ.Ε